Sportieve activiteiten in de Ardennen

De Ardennen zijn een prachtig gebied voor actieve vakantievierders. Het is een ideaal oord voor wandelaars, fietsers, kanovaarders, hengelsporters en motorrijders.
Maar ook de mensen die van rotsklimmen en langlaufen houden, heeft het gebied veel te bieden. Op nog geen drie uur rijden van de Nederlandse Randstad en slechts anderhalf uur van Brussel, zijn de Ardennen makkelijk te bereiken. Le Moulin de Poulseur, op slechts 25 kilometer van Luik, is dan ook de ideale uitvalsbasis voor uw sportieve vakantie in de Ardennen.

 

Wandelen in de Ardennen

Overal buiten de stedelijke gebieden is er in de Ardennen een goed net van wandelpaden. Er zijn voor de echte liefhebber in de Ardennen ook heel wat langeafstandswandelingen uitgezet. Ze zijn aangegeven met rood-witte verfstrepen. Je kunt deze ‘grote routepaden’ of ‘grand randonnées’ in zijn geheel lopen, maar ook een gedeelte is vaak erg de moeite waard.

 

Fietsen in de Ardennen

Fietsen huur je bij de treinstations in de Ardennen. Fietsen is ondanks het heuvelachtige terrein erg populair. Het is bovendien een fantastische manier om de Ardennen te verkennen. Iedereen kent natuurlijk de beroemde jaarlijkse wielerkoers Luik – Bastenaken – Luik. Het is ook voor amateur-wielrenners erg leuk om een gedeelte daarvan te rijden. Ook mountainbike rijden is erg populair. De bikes zijn ook volop te huren. Het is ’s winters bijgebrek aan sneeuw ook een goed alternatief voor het langlaufen.

 

Watersport in de Ardennen

Kanovaren is een leuke sport om met een groepje mensen te doen. De Lesse, Semois, Ourthe, Amblève en Sûre zijn heel erg geschikt voor tochten per kano of kajak. Kanoën is een favoriet tijdverdrijf in dit gedeelte van België. Inlichtingen over de verhuur van kano’s en kajaks en over de bevaarbaarheid van de rivieren kunt u krijgen bij de lokale VVV’s  Daar kunnen ze u ook inlichten over de interessante trajecten. En kanoën kun je bijna het hele jaar door doen.

 

Zwemmen in de Ardennen

In de meeste rivieren in de Ardennen is zwemmen toegestaan. In de zomermaanden wordt dit door de lage waterstand echter al gauw pootjebaden.

 

Golf in de Ardennen

De golfsport wordt in Wallonië steeds populairder. Er zijn zeker 30 golfterreinen. Vanuit Poulseur is de 18 holes baan van Sart-Tilman bij Luik het dichts bij.

 

Hengelsport in de Ardennen

Voor liefhebbers van de hengelsport is er erg veel keus, zowel in stilstaand water als in bergrivieren. De belangrijkste vis is de forel. De sport is gebonden aan een vergunning. Die kunt u kopen bij een postkantoor. De vergunning is een jaar geldig in heel Wallonië.

 

Motorrijden in de Ardennen

De heuvels en de avontuurlijke natuur met de uitnodigende bochten maken van de Ardennen een waar paradijs voor motorrijders. Iedere motorrijder komt hier aan zijn trekken. Unieke panorama’s en schitterende wegen maken iedere tocht door de Ardennen buitengewoon opwindend.